DAGBOEK ETEN&DRINKEN

Vorig jaar (2009) zijn we vanaf september alles wat we eten en drinken fulltime gaan fotograferen. Het begon doordat Gabriëlle steeds vaker haar maaltijden fotografeerde voor haar archief om zo terug te kijken voor goeie ideeën. Omdat eten en de combinaties en uiterlijk daarvan voor ons belangrijk is in ons werk en privé, begon ook ik mijn eten te fotograferen, met het idee dat we dit naast elkaar op een blog zouden gaan bijhouden. Wegens technische beperkingen was dat niet mogelijk en daarbij breide de activiteit al snel uit naar niet alleen maaltijden maar ook de lunch, ontbijt en alle tussendoortjes. Er was nog even twijfel bij het drinken.
In het begin van het consequent vastleggen, ondervonden we moeilijkheden, het was een behoorlijke inbreuk in onze dagelijkse praktijk. Het inleveren van privacy en de commitment aangaan door altijd en overal de fotocamera mee te nemen en alles dat je eet en drinkt vastlegt. We gaven ons zelf de ruimte om langzaam de actie onderdeel van onze levens te laten worden, door te beginnen met het proberen zo volledig mogelijk te fotograferen. Inmiddels begint het fotograferen al bijna helemaal een gewoonte te geworden, het is geworden als een ritueel.
Ik heb een tijdje een blog bij gehouden, maar dit bleek uiteindelijk tijdrovend werk te zijn. dagboeketenendrinken-ieke.blogspot.com
Op het ogenblik zijn we naast het fotograferen ook notities gaan maken en op ieders camera zit een functie geluidsopnames die we gebruiken tijdens het maken van een foto.
Het verzamelen en archiveren van alles wat we eten en drinken zien we als een proces, waarvan we nog niet weten wat de uitkomst zal zijn.