ETEN OP TAFEL

Op 31 januari hebben wij het ‘ETEN OP TAFEL’ tijdens COM-POST #12 verzorgd. COM-POST, één van De Players projecten, nodigt kunstenaars, componisten, wetenschappers, architecten en performers uit om met hun werk te reageren op het concept geluid. Melle Smets, conceptueel kunstenaar in de openbare ruimte, combineerde de avond met geluidsfragmenten te beluisteren via hoofdtelefoons met en een diner aan lange tafels verzorgd door ons. Op de hoofdtelefoons was er keuze tussen meerdere kanalen, waaronder een track als menukaart, ingesproken door Gabriëlle. Op de andere kanalen kon men luisteren naar de input van de sprekers en de omgevingsgeluiden via contactmicrofoons aan diverse voorwerpen o.a. borden en pannen.



Met ‘ETEN OP TAFEL’ zijn we voor mijn gevoel weer dichter bij ons ideaal gekomen. ‘ETEN OP TAFEL’ is een puur en eenvoudige manier van eten. Je ziet en voelt wat je eet. De gasten kregen i.p.v. bestek een theedoek en de tip om met handen te eten.
 

Het menu: 45 man

Vooraf en tijdens:
brood, gemende olijven, ingemaakte Bulgaarse pepers, zoetzure augurken, ingemaakte Russische tomaten, citroenen, peterselie, bieslook, salie, munt, tijm, rozemarijn, roomboter, olijfolie, natuurazijn, appelcider azijn, grof zeezout, fijn zeezout, gemalen zwarte peper, rode pepervlokken, tabasco


Tijdens en tussendoor:
aardappel, wortels met sinasappel en kardemon, zoete aardappel, gekookte eieren, gebakken hamsi (ansjovis), sinasappelen in parten, rode uien in parten, bosui, bleekselderij, paprika, zuurkool

Afronding:
elstar appels, mandarijnen, bananen, lychees, walnoten, dadels, vijgen, rozijnen, honing, kaneel

Gekookt:
zeven en een halve kilo biologische aardappelen
vijf kilo witte zoete aardappelen
drie kilo biologische wortels
achtenveertig biologische eieren

Gebakken:
vier kilo hamsi (ansjovis met bloem, peper en zout in olijfolie)